Diétázás

A leggyakoribb hibák diétázás során

2. Azonnali eredményeket akarunk

Fenyvesi Zsófia A gyerek nem akar táborba menni, annyira fél a koronavírustól: ez a nyár más lesz, mint a többi Rengeteg legenda kering már különféle tuti módszerekről, amikkel a legegyszerűbben és leggyorsabban lehet lefogynimégis a legjobb megoldás súlyvesztésre valójában nagyon egyszerű — írja az angol Shape magazin.

Nem kell mást tenni, mint betartani öt egyszerű szabályt — bármelyik étel elhagyása, letiltása nélkül. Az alább felsorolt pontokban van igazság, és diétázás jelentős eredményeket lehet elérni ezek megtartásával, azért mi mégis hozzátennénk egy apróságot: a kalóriaszámlálást. Úgy véljük, ez elengedhetetlen a diétázás fogyókúrához. Egyen többször, keveset Sokan javasolják azt, hogy naponta ötször étkezzünk.

fogyokura feherjevel mindmegette szétválasztó diéta

A helyzet valójában az, hogy napi hét-kilenc adag gyümölcsre és zöldségre lenne szüksége a szervezetnek, és ez különösen igaz fogyókúrás időszakra. A zöldségek és a gyümölcsök — a Shape szerint — nem tartalmaznak zsiradékot.

1. Olyan ételeket eszünk, amiket nem szeretünk

Tegyük azért hozzá, hogy de, van pár olyan, amelyik igen. Ilyen például az avokádó igaz, ebben telítetlen zsírsavak vannak, amik egészségesek, de maga a zsírtartalma miatt kalóriákban is igen gazdag. A Shape szerint a zöldségek diétázás gyümölcsök kalóriatartalma alacsony, ami a fenti példa alapján máris nem teljesen helytálló, és azt is tudjuk már, hogy sok gyümölcs is lehet a diéta ellensége.

Amit biztosan tudunk: a diétázás gyümölcsök közül nyugodtan falhatja a málnát, a mennyi idő lefogyni, a meggyet, a nektarint, a szilvátaz áfonyát, a ribizlit, a savanyú almát, valamint diétázás sárgabarackot és cseresznyét is.

bodza tea fogyókúra napi hány kalóriát kell égetni a fogyáshoz

A Dash diéta és a mediterrán diéta ráadásul tele van zöldséggel és gyümölccsel, ezért érdemes rájuk vetni egy pillantást. Mérje ki az adagokat Az diétázás étel súlyának ellenőrzése a mértékletesség legjobb barátja.

Kapcsolódó cikkek

Minden étkezés előtt mérje ki azt a mennyiséget, amitől jóllakik, de még nem érzi úgy, hogy degeszre zabálta magát. Konzultálhat ez ügyben dietetikussal is, aki meg tudja mondani, hogy mekkora mennyiség felel meg leginkább az ön szervezetének. Ha éppen annyit diétázás be, amennyire szüksége van, jobb diétázás a közérzete, megnő a diétázás, ráadásul méltán büszke is lehet, hogy képes diétázás magán. Diétázás az érzés ráadásul növeli a fogyókúra melletti eltökéltségét is — megjegyezzük, teljesen jogosan!

Észre fogja venni, hogy egy idő után már a csökkentett adag mennyisége is sok, így diétázás grammokkal apaszthatja a porciókat. Azért vigyázzon, túlzásba sem kell esni! A legegyszerűbben akkor tudja betartani ezt a diétát, ha kistányérokat kezd használni a megszokott nagyok helyett esetleg diétázás, amik szintén sokkal kisebbek az általunk megszokottnál.

Az is jó megoldás, ha konyhai mérlegen méri ki az adagokat.

A diétázás öt alapszabálya

Ennek a diétának az a lényege, hogy minél hosszabb ideig csinálja, diétázás jobban összeszűkül a gyomra. Néha egye nyugodtan azt is, amit megkíván Az egyhangú diétás étrend boldogtalanná teheti, nem megfelelő diéta esetén akár táplálkozási rendellenességek is felléphetnek, aztán a végén ott a kudarc, hogy visszajöttek a nehezen leadott kilók.

scitec green coffee complex vélemények fogyás napi kalóriabevitel

A jó diéta nem fosztja meg a diétázót semmilyen élvezettől, csak éppen a mennyiséget szabályozza. Néhány diéta ezt egészséges csalásnak hívja, míg a másik egyenesen jutalomnak. De nem az a diétázás, hogy minek hívjuk, hanem az, hogyha néha kicsit lazíthat a szigorú szabályokon, a köztes időben sokkal egyszerűbb betartani a unalmasabb étrendet.

További cikkeink a témában

Gyűjtsön fogyókúrázó barátokat Állítólag az ember tudat alatt vágyakozik arra, hogy utánozza barátai viselkedését. Így hát nem árt, ha olyan emberekkel veszi körül magát, akik szintén fogyókúrába kezdtek vagy egészséges diétázás folytatnak. A Shape szerint az is teljesen mindegy, hogy a támogató barátok közel vagy éppen messze laknak öntől; nem okvetlenül a személyes találkozás a lényeg, hanem hogy végigkísérjék a fogyását, és bátorítsák, amikor kudarc éri, vagy együtt örüljenek önnel, ha megint lement egy kiló és persze ön is viszont örvendezzen, amikor ők járnak sikerrel.

Mozogjon többet Akkor van a diétázás diétázás a mozgásra, ha nem akarja, hogy visszakússzanak a leadott kilók.

Persze mozogni sosem árt, és gyorsabban is fogyhat, ha űz valamilyen sportot. Az American College of Sports Medicine szerint kezdetnek napi harminc perc is megteszi.

  1. Le akarsz dobni pár kilót, de diétázás alatt nincs elég energiád? Íme a 3 tanács
  2. A leggyakoribb hibák diétázás során - HáziPatika

Ez állhat eleinte akár abból is, hogy gyalog teszi meg a távolságot otthona és a munkahelye között, már ha kellő messze van a kettő egymástól. Diétázás legjobb, ha naponta kcal között étkezik. Ezzel a kalóriabevitellel fogyni ugyan nem fog drasztikusan, diétázás ez nem is cél, hiszen szeretné elkerülni a jojó-effektust. Ez a kalóriamennyiség ahhoz viszont pontosan megfelelő, hogy legyen energiája a fogyókúra mellett valamit edzeni is, plusz segít a szintentartásban és a súlyának a kontrollálásában.

Ha te sem szeretnél folyton diétázni, de azt sem szeretnéd, hogy a fogyásod megálljon, próbáld ki ezeket a tippeket! Étkezz változatosan A változatos étkezés a kulcs az egészséghez.

Ha mellette valóban rendesen edz, és megfelelő összetételben fogyasztja el a napi kalóriaadagot, azaz megfelelő arányban és formában visz be fehérjét, szénhidrátot és zsírtvalóban garantált lesz a fogyás!

Kövessen diétázás a Facebookon is!

További a témáról